Contact: 088-180 88 00

Samenwerken begint met meedenken

Windows 10 implementeren of niet?

Het advies van Tweeweg IT is kort en duidelijk: doen! En niet omdat het gratis is. Windows 10 voelt vertrouwd, is productief, flexibel en persoonlijk. In Windows 10 zijn de sterke punten van Windows 7 en 8 samengevoegd en zijn bovendien nieuwe functionaliteiten gericht op gebruikersgemak en productiviteit toegevoegd. Wij vertellen en laten u graag  zien wat Windows 10 allemaal kan zodat u zelf kunt beoordelen wat de toegevoegde waarde is voor  uw business en gebruikers!

Om gebruik te maken van de mogelijkheid om gratis te kunnen upgraden naar Windows 10 is het wel belangrijk om voor eind juli 2016 te upgraden.

Succesvolle migratie

Een succesvolle migratie naar Windows 10 wordt geborgd door een goed vooronderzoek te doen. Tijdens dit vooronderzoek wordt nagegaan of alle gebruikersapplicaties Windows 10 ondersteunen, of de gebruikte tooling (bijvoorbeeld antivirus software) Windows 10 ondersteunt en of randapparatuur (printers, scanners, paslezers e.d.) ondersteund worden. Op die manier is de kans op onaangename verrassingen klein en door na het vooronderzoek een testmigratie uit te voeren wordt de kans op onaangename verrassingen nog verder verkleind.

Tweeweg IT helpt u graag bij het verrichten van het vooronderzoek en het uitvoeren van een testmigratie.

Windows as a Service

Vanaf de releasedatum wordt gedurende 5 jaar reguliere support gegeven op Windows 10 en daarna nog 5 jaar extended support.  Microsoft gooit met de komst van Windows 10 het roer om: ‘patch-dinsdag’ behoort tot de verleden tijd. Updates worden automatisch gedownload wanneer deze beschikbaar zijn. Bovendien zijn de updates verplicht: Windows as a Service.

Alleen voor de zakelijke editie van Windows 10, de Pro editie, is er de mogelijkheid om het installeren van updates uit te stellen.  Voordeel van dit servicebeleid is dat systemen up-to-date zullen zijn en daardoor beter beveiligd tegen allerlei bedreigingen. Met een goed update- (en testbeleid) zijn de voordelen van geautomatiseerde up-to-date systemen groter dan de nadelen.

In heel specifieke gevallen kunnen er cliënts zijn waarop geen updates geïnstalleerd mogen  worden, de enige manier om updates te kunnen weigeren is door uit te gaan van Windows 10 Enterprise (alleen verkrijgbaar via Microsoft Volume Licensing programma’s).

Tweeweg IT adviseert en helpt graag met het implementeren en bewaken van een gedegen patch- en updatebeleid.

Kansen en uitdagingen

Werkplekken zijn belangrijk en het implementeren van een nieuw OS op de werkplekken biedt veel kansen om te kijken of  aanpassingen op het gebied van werkplekbeheer en –management voordelen bieden. Welke rechten zijn er nodig voor gebruikers, moeten gebruikers nog local adminrechten hebben? Zijn er zaken die centraal geregeld kunnen worden met grouppolicies, welke voordelen biedt dat?

Tweeweg IT denkt hierin graag mee, adviseert en helpt bij de implementatie van werkplekbeleid.

Schone installatie of upgrade?

Standaard is ons advies om van een ‘schone installatie’ uit te gaan. Daarmee voorkom je dat ‘oud zeer’ meegenomen wordt in de nieuwe installatie en is doorgaans de performance en dus gebruikerservaring, beter. Soms zijn er goede redenen om toch van een upgrade uit te gaan. Hierbij kan je denken aan net nieuwe systemen, net opnieuw geïnstalleerde systemen en in een enkel geval aan systemen met veel lokaal geïnstalleerde specifieke applicaties.
Wanneer van een schone installatie uitgegaan wordt is het belangrijk om vooraf te bepalen of er een volledige back-up van het systeem gemaakt moet worden of dat alleen bepaalde data (lokaal opgeslagen data, favorieten e.d.) veilig gesteld moet worden.

Wil je samen bepalen wat voor jouw bedrijf de beste aanpak is?
Neem gerust contact met ons op.
 

 

 

Contact:
Tweeweg IT B.V.
Geograaf 30
6921 EW Duiven

Tel. Algemeen: 088-180 88 00
Tel. Support:  088 - 180 8899
info@tweewegit.nl
support@tweewegit.nl