Contact: 088-180 88 00

Samenwerken begint met meedenken

Nieuwsbrieven Archief

26. September 2017

Two Factor Authenticatie

23. May 2018

De volgende stap in beveiliging

Een goed wachtwoord is belangrijk. Programma's als Lastpass kunnen daarbij helpen. Toch blijkt in de praktijk dat alleen een sterk wachtwoord niet genoeg is. Dit komt onder andere doordat mensen vaak een beperkt aantal wachtwoorden gebruiken voor al hun programma's en social media accounts. Wanneer de gegevens van één van die applicaties wordt gestolen, kan dus ook toegang worden verkregen tot vertrouwelijke informatie. 

Op deze site van de politie, kun je controleren of jouw gegevens zijn gestolen.

Één van de meest eenvoudige maatregelen om je omgeving beter te beveiligen, is two-factor authenticatie. Alleen het invoeren van het correcte wachtwoord is dan niet langer voldoende om in te loggen: wanneer het correcte wachtwoord wordt ingevoerd, wordt er een code verzonden naar een token of via sms naar het apparaat dat aan je account is gekoppeld.

Meer weten over Two-factor authenticatie of andere stappen die je kunt nemen om je omgeving beter te beveiligen?

Neem contact op met Paul, Robin of onze support desk, zij vertellen je graag meer over two-factor authenticatie en andere mogelijkheden om je beveiliging te verbeteren.

Tweeweg IT een van de beste Veeam Partners

6. April 2016

Tijdens de Veeam Partner Summit 2016 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, zijn de partner awards uitgereikt. De Veeam Partner Awards werden uitgereikt door Lodewijk van Klaveren, Manager Channels Veeam Benelux.

We zijn er trots op dat Veeamshop ook dit jaar tot de top 3 van de ruim 900 resellers behoort in zowel de categorie Best SMB Partner als de Customer Choice Award.

We willen iedereen die zijn stem heeft uitgebracht op Veeamshop hartelijk danken.

Onze klanten waarderen de meerwaarde die wij bieden; we verkopen niet alleen de licentie, maar kijken samen met onze klanten naar de best mogelijke oplossing. We bieden technische ondersteuning, richten Veeam voor u in en geven een on-the-job training. Onze experts vertellen u graag meer.

 

ICT Dreigingslandschap

6. April 2016

Tegenwoordig staat er voor organisaties steeds meer op het spel als het op externe bedreigingen aankomt in de vorm van computerwormen, trojans, spyware, rootkits, phising, URL-spoofing, mailvirussen, keyloggers, ransomware, rogueware etc. Nu de wet meldplicht datalekken actief is, is het nog belangrijker om bedrijfskritische data en endpoints effectief te beveiligen. Tweeweg IT evalueert continu of de door ons gebruikte tooling nog voldoet. Uitgangspunten daarbij zijn onder meer functionaliteit, gebruikersgemak en manageability.

Door de bomen het bos niet meer zien

Met alle bedreigingen die er heden ten dage zijn, is het beter om over beveiligingssoftware te spreken dan over antivirussoftware. Alle aangeboden pakketten lijken vervolgens ook nog eens op elkaar en ze beloven allemaal hetzelfde te doen. Toch bestaat er wel degelijk slechte, matige, goede en zeer goede beveiligingssoftware. Tweeweg IT heeft uitgebreid getest met verschillende producten en de keuze, voor de door ons in te zetten beveiligingssoftware, is gevallen op Trend Micro. Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze gemaakt hebben en dat gevoel wordt verstrekt door het feit dat Trend Micro voor het veertiende jaar achtereen door Gartner als leider wordt aangemerkt voor Endpoint Protection Platformen en voor het zesde jaar op rij door IDC als leider in Corporate Server Security.

 Onderscheidend

Zoals aangegeven beoordelen wij producten op functionaliteiten, gebruikersgemak,  manageability en natuurlijk effectiviteit. Het blijkt dat Trend Micro onderscheidend is in de volledigheid van geboden functionaliteiten en in staat is om met één oplossing de grote diversiteit aan bedreigingen het hoofd te bieden. Trend Micro zorgt dat haar software zoveel mogelijk op de achtergrond actief is en dat gebruikers er zo min mogelijk hinder van ondervinden, ook als het gaat om het prestatievermogen van systemen.

Smart Protection Network

Alle producten van Trend Micro werken samen met het Smart Protection Network en daarmee wordt een hoge beveiliging gerealiseerd. Deze cloudgebaseerde infrastructuur van Trend Micro zorgt voor een correlatie van bedreigingsdatabases, analyseert gedragspatronen, benut systemen over de hele wereld om op proactieve wijze bedreigingen te identificeren en maakt het mogelijk om bedreigingen al in de cloud te blokkeren.

Antivirus en Websecurity

Met de software van Trend Micro zijn wij in staat om onze klanten bescherming te bieden tegen virussen, spyware en andere malware. Ook biedt de software de unieke mogelijkheid om met behulp van URL-filtering toegang tot ongepaste websites te blokkeren. Met Web Threads Protection worden virussen en andere bedreiging al gestopt voordat deze het netwerk bereiken.

AntiSPAM en mailbeveiliging

Met de Hosted Email Security van Trend Micro worden SPAM, virussen en andere bedreigingen, die via mail binnenkomen, gestopt voordat deze de mailserver of werkplekken bereiken. Bij deze dienst is 10 dagen fall-back functionaliteit inbegrepen. Ook wanneer gebruik gemaakt wordt van clouddiensten voor e-mail, zoals Office 365, kan Hosted Email Security gebruikt worden. Wanneer een eigen mailserver gebruikt wordt is het belangrijk dat deze ook voorzien wordt van beveiligingssoftware die bescherming biedt en AntiSPAM. Deze voorziening maakt ook deel uit van de Trend Micro Suite die wij gebruiken.

Management

De Worry Free Remote manager stelt ons in staat om vanuit één console alle door ons beheerde Trend Micro omgevingen centraal te beheren en kent uitgebreide rapportagemogelijkheden. On premises wordt een management server geïnstalleerd (vereist geen dedicated server) en patches, updates en policies kunnen vanaf hier gepusht worden naar endpoints.

Beveiliging als een budgetteerbare dienst

Tweeweg IT  levert Trend Micro beveiligingssoftware als een dienst tegen een vaste prijs per gebruiker per maand. We bieden daarbij de mogelijkheid van een totaal oplossing, inclusief een Kaseya agent, als ook losse Hosted Email Security.

Kaseya wordt door Tweeweg IT gebruikt als Service Management Platform. Het Kaseya-framework beheert alle cliëntinfrastructuren, netwerkonderdelen, servers en pc's van gebruikers - op afstand, uitgebreid en zonder dat de gebruiker er iets van merkt.

Eénmalige kosten

Juist doordat er steeds meer bedreigingen zijn en beveiligingssoftware steeds geavanceerder wordt, is het steeds belangrijker dat de software op een juiste manier geconfigureerd wordt en afgestemd op de klantsituatie. De eerste inrichting en fine-tuning wordt separaat doorbelast.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijsinformatie ontvangen neem dan gerust contact op met onze specialisten.

Windows 10 implementeren of niet?

6. April 2016

Het advies van Tweeweg IT is kort en duidelijk: doen! En niet omdat het gratis is. Windows 10 voelt vertrouwd, is productief, flexibel en persoonlijk. In Windows 10 zijn de sterke punten van Windows 7 en 8 samengevoegd en zijn bovendien nieuwe functionaliteiten gericht op gebruikersgemak en productiviteit toegevoegd. Wij vertellen en laten u graag  zien wat Windows 10 allemaal kan zodat u zelf kunt beoordelen wat de toegevoegde waarde is voor  uw business en gebruikers!

Om gebruik te maken van de mogelijkheid om gratis te kunnen upgraden naar Windows 10 is het wel belangrijk om voor eind juli 2016 te upgraden.

Succesvolle migratie

Een succesvolle migratie naar Windows 10 wordt geborgd door een goed vooronderzoek te doen. Tijdens dit vooronderzoek wordt nagegaan of alle gebruikersapplicaties Windows 10 ondersteunen, of de gebruikte tooling (bijvoorbeeld antivirus software) Windows 10 ondersteunt en of randapparatuur (printers, scanners, paslezers e.d.) ondersteund worden. Op die manier is de kans op onaangename verrassingen klein en door na het vooronderzoek een testmigratie uit te voeren wordt de kans op onaangename verrassingen nog verder verkleind.

Tweeweg IT helpt u graag bij het verrichten van het vooronderzoek en het uitvoeren van een testmigratie.

Windows as a Service

Vanaf de releasedatum wordt gedurende 5 jaar reguliere support gegeven op Windows 10 en daarna nog 5 jaar extended support.  Microsoft gooit met de komst van Windows 10 het roer om: ‘patch-dinsdag’ behoort tot de verleden tijd. Updates worden automatisch gedownload wanneer deze beschikbaar zijn. Bovendien zijn de updates verplicht: Windows as a Service.

Alleen voor de zakelijke editie van Windows 10, de Pro editie, is er de mogelijkheid om het installeren van updates uit te stellen.  Voordeel van dit servicebeleid is dat systemen up-to-date zullen zijn en daardoor beter beveiligd tegen allerlei bedreigingen. Met een goed update- (en testbeleid) zijn de voordelen van geautomatiseerde up-to-date systemen groter dan de nadelen.

In heel specifieke gevallen kunnen er cliënts zijn waarop geen updates geïnstalleerd mogen  worden, de enige manier om updates te kunnen weigeren is door uit te gaan van Windows 10 Enterprise (alleen verkrijgbaar via Microsoft Volume Licensing programma’s).

Tweeweg IT adviseert en helpt graag met het implementeren en bewaken van een gedegen patch- en updatebeleid.

Kansen en uitdagingen

Werkplekken zijn belangrijk en het implementeren van een nieuw OS op de werkplekken biedt veel kansen om te kijken of  aanpassingen op het gebied van werkplekbeheer en –management voordelen bieden. Welke rechten zijn er nodig voor gebruikers, moeten gebruikers nog local adminrechten hebben? Zijn er zaken die centraal geregeld kunnen worden met grouppolicies, welke voordelen biedt dat?

Tweeweg IT denkt hierin graag mee, adviseert en helpt bij de implementatie van werkplekbeleid.

Schone installatie of upgrade?

Standaard is ons advies om van een ‘schone installatie’ uit te gaan. Daarmee voorkom je dat ‘oud zeer’ meegenomen wordt in de nieuwe installatie en is doorgaans de performance en dus gebruikerservaring, beter. Soms zijn er goede redenen om toch van een upgrade uit te gaan. Hierbij kan je denken aan net nieuwe systemen, net opnieuw geïnstalleerde systemen en in een enkel geval aan systemen met veel lokaal geïnstalleerde specifieke applicaties.
Wanneer van een schone installatie uitgegaan wordt is het belangrijk om vooraf te bepalen of er een volledige back-up van het systeem gemaakt moet worden of dat alleen bepaalde data (lokaal opgeslagen data, favorieten e.d.) veilig gesteld moet worden.

Wil je samen bepalen wat voor jouw bedrijf de beste aanpak is?
Neem gerust contact met ons op.
 

Kom naar het Security Event 2016

22. May 2018

Op 3 november a.s. organiseert Tweeweg IT het Tweeweg IT Security Event 2016.  Dit event zal volledig in het teken staan van ransomware. In een drietal presentaties hoor je alles wat je moet weten over het voorkomen en genezen van dit virus. 

Lees meer en meld je aan op www.tweewegit.nl/securityevent2016

 

Contact:
Tweeweg IT B.V.
Geograaf 30
6921 EW Duiven

Tel. Algemeen: 088-180 88 00
Tel. Support:  088 - 180 8899
info@tweewegit.nl
support@tweewegit.nl